Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Pottebrød med ost
  • Pottebrød med ost

Pottebrød med ost

Overrask familie og venner med disse morsomme brødene. De ser flotte ut på festbordet!
Middels
Energi 254.4 kcal
Protein 10.7 g
Fett 6.0 g
Karbohydrater 38.4 g
Fiber 2.4 g
Kalsium 109.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.1 g
Vitamin A 64.1 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 75.6 µg
Fosfor 169.0 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 25.9 mg
Niacin 1.9 mg
Selen 4.8 µg
Sink 1.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 50 g meierismør
  • 6 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 ts salt
  • ½ ts sukker
  • 2 stk egg
  • 150 g jarlsberg , revet
  • 1 kg hvetemel

Fremgangsmåte

Merk: Terracottapottene må ligge i vann i minst 12 timer før bruk!

Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Ha i salt, sukker, egg og ost (hold av noe av osten til å drysse oppå).

Elt inn mel til deigen er passe fast og "slipper" bollen. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.

Ha deigen på bakebordet og del den i det antall emner du skal ha.

Pensle pottene med smeltet smør.

Trill deigen til runde brød og trykk dem i pottene som skal være 3/4 fulle.
Pensle brødene med sammenvispet egg og dryss over resten av osten.

Stek deretter brødene i stekeovnen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Når brødene virker gjennomstekte, kan det være lurt å ta dem ut av pottene og la dem få et par minutter ekstra uten pottene i stekeovnen slik at de blir svakt gylne.

 

Bruk vanlige terracottapotter.


 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.