Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Scones med tørket frukt
  • Scones med tørket frukt

Scones med tørket frukt

Nybakte scones smaker ekstra godt med smør, ost, syltetøy eller marmelade
Enkel
Energi 288.6 kcal
Protein 6.6 g
Fett 7.3 g
Karbohydrater 50.1 g
Fiber 2.3 g
Kalsium 55.1 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.9 µg
Tilsatt sukker 11.9 g
Vitamin A 116.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 14.5 µg
Fosfor 198.9 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 21.4 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 3.9 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • 1 ts malt ingefær
  • 50 g smeltet smør
  • 1 stk egg
  • 1 ½ dl melk
  • 100 g tørket frukt

Fremgangsmåte

Hell alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett smeltet smør, sammenvispet egg og melk. Bland dette godt sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin.

Tilsett oppkuttet tørket frukt/bær til slutt og bland det godt inn i deigen.

Bruk to sjeer og fordel deigen på 12 emner utover på bakepapir på en stekeplate.
La sconsene steke midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter. Avkjøl på rist og server.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.