Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Tebirks med valmuefrø
  • Tebirks med valmuefrø

Tebirks med valmuefrø

Tebirks smaker godt med ost eller syltetøy/marmelade på.
Middels
Energi 239.3 kcal
Protein 7.8 g
Fett 6.4 g
Karbohydrater 37.1 g
Fiber 2.5 g
Kalsium 36.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 0.5 g
Vitamin A 68.3 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 72.0 µg
Fosfor 110.1 mg
Jern 1.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 24.5 mg
Niacin 1.8 mg
Selen 3.6 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 3 ½ dl vann
  • 50 g meierismør
  • 25 g gjær
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • 500 g hvetemel
  • 50 g meierismør , halvsmeltet
  • 1 stk egg , til pensling
  • 2 ss valmuefrø , til å strø på

Fremgangsmåte

Varm vann og smør til det er fingervarmt, ca 37°. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen.

Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.

Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel, ca 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet og skjær 4 cm brede stykker. Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på et lunt sted i 30 minutter.

Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over. Stekes til de er gylne i stekeovnen ved 250 °C i 12 - 15 minutter. Avkjøles på rist.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.