Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Is- og fromasjkaker / Yoghurtkake à la Charlotte Russe
  • Yoghurtkake à la Charlotte Russe

Yoghurtkake à la Charlotte Russe

En nyskapende og morsom kake som ser flott ut på kakebordet.
Middels
Energi 193.2 kcal
Protein 4.5 g
Fett 9.1 g
Karbohydrater 22.8 g
Fiber 0.4 g
Kalsium 58.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 7.2 g
Vitamin A 118.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 11.0 µg
Fosfor 57.8 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.0 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 3.0 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • Rullekake:
  • 4 stk egg
  • 125 g sukker
  • ½ ts bakepulver
  • 125 g hvetemel
  • Strø på papiret:
  • 2 ss sukker
  • Fyll:
  • 8 ss bringebærsyltetøy , eller annet syltetøy
  • Fromasj:
  • 3 dl kremfløte
  • 5 dl fruktyoghurt med skogsbær , eller annen fruktyoghurt
  • 1 pk gelépulver med jordbærsmak , eller annen smak
  • 2 ½ dl vann

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i røren. Hell den i bakepapirkledd langpanne, 25 x 35 cm (til en kake på 6 - 8 porsjoner), og stek kaken i ovnen på 200 °C, 10 - 12 minutter.


Legg matpapir på benken og dryss på sukker, slik at det er klart til å hvelve kaken på. Vær rask, trekk bakepapiret av kaken og smør romtemperert syltetøy jevnt over kaken. Rull kaken sammen fra langsiden til en fast rull. Avkjøl kaken.


Visp kremfløten og bland i yoghurten. Velg den du liker best. Løs geléen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.


Skjær rullekaken i skiver og dekk en rund kakeform i bunnen og opp langs sidene med rulladeskiver. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasjen er stiv. Ta den ut av formen og sett kaken på fat.


Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.

 


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.