Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Ostekaker / Svensk ostekake
  • Svensk ostekake

Svensk ostekake

Den tradisjonelle svenske ostekaken er frisk og god med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og friske jordbær.
Middels
Energi 183.7 kcal
Protein 9.6 g
Fett 10.7 g
Karbohydrater 11.7 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 63.7 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.7 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 5.2 g
Vitamin A 118.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.4 mg
Vitamin E 2.5 mg
Folat 22.2 µg
Fosfor 151.8 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 25.6 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 5.6 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

16 porsjoner
  • 500 g cottage cheese
  • 4 stk egg
  • 60 g sukker
  • 30 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½ dl crème fraîche orginal, 35 %
  • ½ dl melk
  • 1 dl mandler finhakket
  • 1 dl rosiner
  • Revet skall av 1 stk sitron

Fremgangsmåte

Trykk cottage cheese gjennom et dørslag eller kjør den til en fin masse i en foodprosessor.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosisen med en håndmikser (bruk romtempererte egg).

Sikt hvetemel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Rør inn cottage cheese, crème fraîche, melk, revet sitronskall, rosiner og mandler.

Hell røren i en smurt eller bakepapir belagt springform 24 cm i diameter. Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 1 time. Kaken er ferdig når den føles fast og er lys brun oppå. Spis kaken lun med syltetøy eller friskebær og pisket kremfløte.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.