Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Paier/terter / Amerikansk ostekake med druer
  • Amerikansk ostekake med druer

Amerikansk ostekake med druer

I Sverige feirer de "Ostkakans dag" den 14. november. En tilsvarende dag har vi ikke her i Norge, men siste fredag i oktober feirer vi derimot "Ostens dag". Da passer det jo fint med en kake som denne. Nydelig!
Middels
Energi 243.3 kcal
Protein 5.1 g
Fett 17.7 g
Karbohydrater 15.8 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 51.8 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.4 µg
Tilsatt sukker 7.5 g
Vitamin A 233.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 3.5 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 18.1 µg
Fosfor 101.9 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 10.9 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 4.6 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 75 g meierismør
  • 1 ½ dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • Fyll:
  • 250 g kremost naturell eller kremost med ananas/mandarin
  • 3 dl lettrømme
  • 3 stk egg
  • 1 stk eggehvite
  • 1 dl sukker
  • revet skall av 1 stk sitron
  • Pynt:
  • 100 g grønne druer

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene til bunnen til en jevn deig og trykk deigen ut i en godt smurt, rund kakeform ca 22 cm i diameter (til en kake på 8 porsjoner). Pensle bunnen med litt av eggehviten og stek den sprø og gyllen i stekeovnen ved 200 °C i ca 15 minutter.

Rør sammen alt til fyllet og hell dette over den stekte bunnen. Stek ostepaien videre til fyllet er stivt. Denne gangen senkes temepraturen til 150 °C, og paien stekes videre i ca 1 time.

Ostekaken blir ekstra god dersom den får stå til neste dag før den serveres. Den kan gjerne stå i kjøleskapet et par dager. Pynt med druer ved servering.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.