Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Paier/terter / Frisk bærpai
  • Frisk bærpai

Frisk bærpai

Deilig pai med skogens bær.
Middels
Energi 167.2 kcal
Protein 5.1 g
Fett 5.3 g
Karbohydrater 23.9 g
Fiber 2.3 g
Kalsium 52.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 2.9 g
Vitamin A 55.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 3.4 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 27.0 µg
Fosfor 55.5 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 13.4 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • Paideig:
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 1 ½ dl lettmelk
  • 2 ss smør , smeltet
  • Fyll:
  • 5 dl blåbær
  • 10 g frisk ingefær , revet
  • 1 ss potetmel
  • 4 ss sukker
  • Tilbehør:
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til deigen og rør den raskt sammen. La den hvile tildekket i ca 20 minutter.

Kjevle deigen ut og kle en paiform, ca 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt.

Bland bær med ingefær, potetmel og sukker og hell det i formen. Det er unødvendig å tine fryste bær.

Stek paien nederst i ovnen ved 180 °C i ca 40 minutter. Til den er gjennomstekt.

Server paien lun med kvarg til.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.