Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Paier/terter / Kvargpai med appelsin og pinjekjerner
  • Kvargpai med appelsin og pinjekjerner

Kvargpai med appelsin og pinjekjerner

En lett og frisk avslutning på et godt måltid, eller kanskje bare noe godt til kaffen?
Enkel
Energi 273.2 kcal
Protein 5.8 g
Fett 16.8 g
Karbohydrater 24.3 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 51.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 1.6 µg
Tilsatt sukker 13.0 g
Vitamin A 190.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.6 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 17.2 µg
Fosfor 129.9 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 25.1 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 3.3 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • 50 g havregryn
  • 2 ss sukker
  • 100 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss vann
  • Fyll:
  • 280 g kvarg naturell (f.eks Kesam) original
  • 70 g kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 4 ss matfløte
  • 3 stk egg
  • 150 g sukker
  • 1 stk appelsin , revet skall
  • 50 g pinjekjerner

Fremgangsmåte

Ha havregryn og sukker i foodprosessoren og kjør grynene til de er blitt til mel. Ha i hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann. Kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du ikke samlet den, må du tilsette litt ekstra vann.

Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 30 minutter.

Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og kle en springform eller paiform - 26 cm i diameter. Prikk bunnene med en gaffel, og sett den kaldt i ytterlige 30 minutter. Forstek paibunnen i ovnen ved 190 ºC i 15 minutter.

Visp kvarg, fløte, egg, sukker og finhakket appelsinskall sammen i en bolle. Hell fyllet i paibunnen, og dryss pinjekjernene over.

Demp varmen i ovnen til 160 ºC, og stek paien til fyllet er stivnet, ca 35 minutter. Avkjøl paien, og ta den ut av formen.

Pynt med bær eller frukt.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.