Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Paier/terter / Pai med jordbær og vaniljekrem

Pai med jordbær og vaniljekrem

Jordbær er noe vi alle forbinder med sommer. Her har vi satt sammen enkle ingredienser til en herlig fristelse i sommersolen.
Middels
Energi 262.3 kcal
Protein 3.5 g
Fett 18.6 g
Karbohydrater 20.2 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 27.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 5.8 g
Vitamin A 222.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 13.8 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 16.5 µg
Fosfor 49.9 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 9.4 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.8 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Bunn:
  • 180 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 100 g meierismør
  • 1 stk egg
  • 1 ss vann
  • Fyll/pynt:
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl ferdig vaniljekrem
  • 5 dl jordbær

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel), egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time.

Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten. Prikk bunnen med en gaffel. La paibunnen hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter, og stek den i stekeovnen ved 200 °C i ca 15 minutter.

Avkjøl paibunnen før det tas forsiktig ut av formen.

Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet. Kutt jordbær i skiver og pynt paien. 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.