Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Paier/terter / Sjokoladepai
  • Sjokoladepai

Sjokoladepai

Dette er den rette avslutningen på måltidet, eller noe godt til kaffen for deg som ønsker å leve litt lettere.
Middels
Energi 174.4 kcal
Protein 5.8 g
Fett 7.9 g
Karbohydrater 19.9 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 73.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.7 µg
Tilsatt sukker 4.2 g
Vitamin A 93.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 7.3 µg
Fosfor 74.4 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 12.8 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

12 porsjoner
  • Paibunn:
  • 3 ½ dl hvetemel
  • 60 g smør
  • 1 ½ dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 3 ss sukker
  • Fyll:
  • 4 stk gelatinplater
  • 1 dl sukker
  • 1 dl helmelk
  • 150 g sjokolade 70 %
  • 2 ts pulverkaffe
  • 1 stk egg
  • 2 ss sukker
  • 300 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 300 g vaniljeyoghurt

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.

La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter.

Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter.

Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen på 190 ºC i 15 minutter. Avkjøles.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter.

Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kvarg og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking.

Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.