Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Paier/terter / Smuldrepai i porsjonsformer
  • Smuldrepai i porsjonsformer

Smuldrepai i porsjonsformer

Bær er herlig dessert. Disse er varme, under et lite "lokk" av smuldredeig. Herlig enkelt, og veldig godt.
Enkel
Energi 405.3 kcal
Protein 5.7 g
Fett 22.2 g
Karbohydrater 44.2 g
Fiber 3.5 g
Kalsium 53.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 1.7 µg
Tilsatt sukker 24.2 g
Vitamin A 189.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 5.1 mg
Vitamin E 5.1 mg
Folat 16.5 µg
Fosfor 114.7 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 54.3 mg
Niacin 0.9 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 100 g dypfryst bærblanding
  • 3 ss sukker
  • 3 ss honning
  • Smuldredeig
  • 100 g hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 100 g smør
  • 100 g eller demerasukker melis
  • 1 ss sitronskall

Fremgangsmåte

Gi bærene et oppkok sammen med sukker og honning. Hell bærene over i en paiform, ca 24 cm i diameter, eller i små porsjonsformer.

Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen. Gjerne med en foodprosesor. Dryss deigen over bærene. Stek paien eller porsjonspaiene på et stekebrett midt i ovnen ved 190 °C i ca 15 minutter.

La den stå og hvile i noen minutter før servering. Server paiene med god vaniljesaus, vaniljekesam eller fløteis.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.