Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Sjokoladekaker / Appelsinsjokoladekake til jul
  • Appelsinsjokoladekake til jul

Appelsinsjokoladekake til jul

Her får du en oppskrift på en litt "utradisjonell" julekake. Bak den sammen med familie eller venner og lek dere med å pynte den.
Middels
Energi 348.9 kcal
Protein 5.6 g
Fett 22.4 g
Karbohydrater 30.3 g
Fiber 2.8 g
Kalsium 26.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.8 µg
Tilsatt sukker 18.0 g
Vitamin A 155.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 10.3 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 24.6 µg
Fosfor 82.3 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 14.7 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 5.4 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

8 porsjoner
  • revet skall av 2 stk appelsin
  • 1 ss appelsinlikør (evt 4 ss appelsinsaft)
  • 100 g meierismør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl hvetemel
  • 50 g hakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte

I stedet for likør kan du bruke appelsinsaft. 1 ss likør = 4 ss appelsinsaft.

Bland appelsinskallet med likør (evt appelsinsaft). La det koke inn. Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.

Bland i den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene. Ha røren i smurt, strødd form på ca 24 cm i diameter eller formet som et juletre (til en kake på 8 porsjoner). Stek den i ovnen på 175 °C i ca 50 - 60 minutter.

Avkjøles i formen. Legg kaken på fat og dryss over melis.

 

 



  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.