Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Sjokoladekaker / Bostonkake
  • Bostonkake

Bostonkake

Lyst til å lage kake, men har liten tid? Da er denne kaken midt i blinken!
Enkel
Energi 187.9 kcal
Protein 3.0 g
Fett 10.4 g
Karbohydrater 20.7 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 17.9 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 13.8 g
Vitamin A 1.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 7.0 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 5.8 µg
Fosfor 35.1 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 20.9 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(15) "sukkerbrødbunn"

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 stk sukkerbrødbunn
  • saft av 1 stk appelsin
  • 5 dl ferdig vaniljekrem eller romkrem
  • 1 plate kokesjokolade
  • 3 ss sterk kaffe
  • pyntes med grovhakkede mandler eller nøtter

Fremgangsmåte

Del sukkerbrødet i to eller tre lag, og dynk lagene i appelsinsaften.

Fyll kaken med vanilje- eller romkrem.

Smelt sjokoladen i sterk kaffe og dekk kaketoppen med den. Dryss på grovhakkede nøtter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.