Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Sjokoladekaker / Mokkakake
  • Mokkakake

Mokkakake

Denne kaken er et syn for øyet og en herlig smaksopplevelse med romkrem og mokkakrem. Anbefales på det sterkeste!
Vanskelig
Energi 181.2 kcal
Protein 6.6 g
Fett 8.7 g
Karbohydrater 19.1 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 67.6 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 1.1 µg
Vitamin D 1.6 µg
Tilsatt sukker 3.0 g
Vitamin A 134.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.3 mg
Folat 28.1 µg
Fosfor 165.5 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.5 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 7.7 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 16 stk
  • Sukkerbrød:
  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • Romkrem:
  • 3 dl helmelk
  • 90 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 dl kremfløte
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 ss maisstivelse (maizena)
  • 5 dråpe romessens (smak til)
  • Mokkakrem:
  • 4 ts pulverkaffe
  • kokende 3 ts vann
  • 6 dl kremfløte
  • 6 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • Toppkrem:
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kakaopulver
  • 100 g 70 % sjokolade
  • Jordbær til pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.

 

Romkrem

Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.

Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.

Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.

Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke sakte opp under omrøring, slik at den tykner. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøles hurtig.

Man kan også kjøpe ferdiglaget romkrem.

 

Mokkakrem

Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen.
Tilsett den kalde kaffen i en tynn stråle under vispingen av kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker.


Sett sammen kaken:

Del sukkerbrødet i tre lag.

Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Fordel romkremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt vispet kremfløte i romkremen før den smøres utover kaken.

Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Fordel nesten halvparten av mokkakremen ut over bunnen.

Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen fordeles oppå og rundt kanten av kaken.

Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.

Toppkrem: Visp 1 dl kremfløte tilsatt sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.