Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Sjokoladekaker / Sjokoladekake med appelsinkrem
  • Sjokoladekake med appelsinkrem

Sjokoladekake med appelsinkrem

Dette er kaken for de som elsker sjokolade. En fyldig smakfull kake med appelsinkrem, som gjør at kaken blir fortreffelig.
Vanskelig
Energi 303.0 kcal
Protein 5.0 g
Fett 21.1 g
Karbohydrater 21.6 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 68.5 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 8.9 g
Vitamin A 241.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.6 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 13.7 µg
Fosfor 143.0 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 27.7 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 3.0 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

16 porsjoner
  • Mørk sjokoladebunn
  • 1 ¼ dl sterk kaffe
  • 1 dl kakaopulver
  • 100 g smør romtemperert
  • 4 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 1 dl melk
  • 240 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • Appelsinkrem
  • 5 dl kremfløte
  • 170 g melkesjokolade
  • 1 dl vann
  • 60 g sukker
  • 30 ml appelsinlikør
  • ½ stk revet skall av appelsin
  • aprikossyltetøy

Fremgangsmåte

Mørk sjokoladebunn

Lag kaffe og rør den inn i kakoen. Sett dette til avkjøling.

Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg.

Ha i melk og kakaoblandingen, og tilsett siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det hele godt til en jevn røre.

Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sjokoladebunnen midt i ovnen ved 180 ºC i ca 1 time. Avkjøles på rist. 
Kakebunnen kan med fordel bakes en eller to dager i forveien.

 

Appelsinkrem

Dag 1: Kok opp fløte, tilsett sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet. Sett blandingen tildekket i kjøleskapet til neste dag.

Kok opp vann, sukker, likør og appelsinskall. La det stå tildekket til neste dag.

Dag 2: Pisk sjokolademassen i en kjøkkenmaskin ved lav hastighet, samtidig som likørblandingen tilsettes. Pisk til det hele er blitt en stiv krem.

Sett sammen kaken:

Del sjokoladebunnen i tre lag.

Legg første lag på et kakefat. Smør utover et tynt lag med aprikossyltetøy og smør 1/4 av appelsinkremen utover kaken.

Gjenta det samme med neste lag.

Legg på det siste laget med kakebunn. Ta av litt krem til pynting og smør den resterende kremen rundt og oppå kaken. Ha den siste delen av krem i en sprøytepose med stjernetyll og lag rosetter på toppen av kaken.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.