Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Småkaker / Biscotti
  • Biscotti

Biscotti

Server spennende italienske innslag på kakebordet til jul.
Middels
Energi 388.2 kcal
Protein 8.4 g
Fett 18.2 g
Karbohydrater 45.9 g
Fiber 3.6 g
Kalsium 44.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 2.3 µg
Tilsatt sukker 13.5 g
Vitamin A 222.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 3.4 mg
Folat 23.2 µg
Fosfor 174.8 mg
Jern 1.4 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 35.2 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 6.0 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 35 g mandler
  • 45 g tørket aprikos
  • 100 g smør
  • 85 g sukker
  • 2 stk egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Hakk mandler og aprikoser grovt.

Skjær smøret i tynne skiver.

Rør smør og sukker luftig i en skål. Tilsett 1 egg av gangen. Tilsett de øvrige ingrediensene. Bland alt sammen til en deig.

Form tre stenger på en bakeplate med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter på 200 °C.

Skjær stengene i ca 3 cm store stykker. La dem stå sammen, og stek stengene i 8 minutter til. Også dette på 200 °C.

 

Oppbevar biscottiene i en lufttett kakeboks.

 

1 porsjon gir ca. 20 biscotti

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.