Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Småkaker / Kanelpinner
  • Kanelpinner

Kanelpinner

Ser du etter en julekake som ikke er vanskelig å lage? Da er kanelpinner noe for deg!
Enkel
Energi 455.4 kcal
Protein 6.2 g
Fett 25.0 g
Karbohydrater 51.1 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 30.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 3.2 µg
Tilsatt sukker 18.7 g
Vitamin A 339.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.4 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 12.2 µg
Fosfor 81.2 mg
Jern 1.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 16.4 mg
Niacin 19.4 mg
Selen 3.5 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 300 g hvetemel
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 stk eggehvite
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel

Fremgangsmåte

Rør smør og melis hvitt og luftig. Tilsett hvetemelet og eggeplomme og rør dette raskt inn i deigen. Trill deigen til fingertykke pølser, og del dem i ca 6 cm lange pinner.

Rull pinnene først i eggehvite og deretter i en blanding av sukker og kanel.

Stekes i ca 10 minutter på 180 °C, midt i ovnen.

NB! Melis bør ikke erstattes med sukker, da henger ikke deigen sammen.

 

1 porsjon gir ca 40 kanelpinner

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.