Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Småkaker / Marvpostei
  • Marvpostei

Marvpostei

Server marvpostei til jul - garantert suksess!
Middels
Energi 409.5 kcal
Protein 8.5 g
Fett 26.5 g
Karbohydrater 31.6 g
Fiber 3.0 g
Kalsium 59.7 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 2.2 µg
Tilsatt sukker 16.3 g
Vitamin A 232.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 5.9 mg
Folat 16.9 µg
Fosfor 140.8 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 60.7 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 3.4 µg
Sink 0.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 150 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk eggeplomme
  • ½ dl vann
  • 1 ss konjakk
  • Fyll/Mandelmasse
  • 150 g mandler malte
  • 125 g melis
  • 3 stk eggehvite

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt i 30 minutter.

Bland mandler og melis med stivpiskede eggehviter. Legg 1/5 del av deigen kaldt.

Kjevle ut resten og kle godt smurte Sandkakeformer med deigen. Fyll i mandelmasse.

Kjevle den avkjølte deigen på ett melet bakebord og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene.

Stek marvposteiene i stekeovnen ved 200°C i ca 20 minutter.

Disse kakene er så tunge av fyll at de kan bli råstekte under. Derfor er det viktig at de stekes på nederste rille i stekeovnen. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.

 

TIPS: Marvposteideigen kan også brukes til å lage sandkaker. Disse kan fylles med multekrem, vispet krem med bringebær eller sjokoladekrem.

 

1 porsjon gir ca 22 marvposteier

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.