Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Småkaker / Sarah Bernard
  • Sarah Bernard

Sarah Bernard

Vanskelig
Energi 486.1 kcal
Protein 6.7 g
Fett 35.8 g
Karbohydrater 33.8 g
Fiber 3.9 g
Kalsium 50.7 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 2.4 µg
Tilsatt sukker 26.2 g
Vitamin A 221.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 5.3 mg
Folat 15.7 µg
Fosfor 116.3 mg
Jern 0.9 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 44.9 mg
Niacin 0.6 mg
Selen 3.0 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 20
  • kjeksbunner:
  • 2 stk eggehvite av store egg
  • 100 g melis
  • 150 g mandler
  • 50 g marsipan
  • smørkrem:
  • 1 ½ dl sukker
  • ½ dl vann
  • 3 stk eggeplomme
  • 175 g mykt meierismør
  • ca. 50 g mørk kokesjokolade
  • garnering:
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ss kokosfett (delfiafett)

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:

Stivpisk eggehvitene og mal mandlene i kvern eller i en foodprosessor.

Riv marsipan og tilsett melis og kvernede mandler i de stivpiskede eggehvitene. 

Bland massen forsiktig sammen med en slikkepott. Sett røren med skje på bakepapir eller smurt stekeovnsplate (ca. 20 stk). Sett kjeksene litt fra hverandre da de flyter litt utover.

Stek kjeksene gylne i ca. 10 minutter ved 200 °C. Avkjøl på rist.

 

Smørkrem:

Ha sukker og vann i kjele og la det koke noen minutter. For å sjekke om det er blitt seigt kan du ta litt på en teskje og ha i kaldt vann, strekk litt av massen mellom fingrene. Blir det en tråd mellom, er den ferdig.

Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt.

Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig.

Rør smøret smidig og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring.

Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen.

 

Løsne de kalde kjeksene fra bakepapiret og fordel smørkremen på baksiden av de 20 kjeksene og form til en topp. Sett kaldt så det stivner, ca. 1 time.

 

Smelt kokosfett i resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kjeksene i slik at kremen er dekket av sjokolade. Sett kakene kaldt til sjokoladen blir stiv.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.