Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Tradisjonsbakst / Bløtlefser fra Løvøy
  • Bløtlefser fra Løvøy

Bløtlefser fra Løvøy

God og tradisjonell kaffemat.
Middels
Energi 213.9 kcal
Protein 2.9 g
Fett 2.7 g
Karbohydrater 44.6 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 66.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 42.2 g
Vitamin A 38.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 9.5 µg
Fosfor 114.6 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 6.5 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 2.4 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 2 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl helmelk
  • nok hvetemel til deigen er fast nok til å kjevles
  • 2 ts bakepulver
  • smørkrem av melis, meierismør, kanel og van.sukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis, og bland inn melken.

Tilsett 1 dl mel blandet med bakepulver først. Rør så inn mer mel til deigen er fast nok til å kunne kjevles.

Kjevle tynt ut og stek lefsene på middels varm takke på begge sider. Avkjøles under klede.

Før du skal spise, bløtes lefsene med lunkent vann før de smøres med smørkrem. Brettes doble og klippes i pene snipper.


Lefsene kan gjerne smøres ferdige og fryses ned - da er det ekstra lettvint kaffemat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.