Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Kald saus/dressing / Dipp med persille og pesto
  • Dipp med persille og pesto

Dipp med persille og pesto

Smak av persille og pesto til hvitt kjøtt, hvit fisk eller skalldyr.
Enkel
Energi 137.6 kcal
Protein 2.3 g
Fett 12.4 g
Karbohydrater 2.9 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 61.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 188.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 19.8 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 22.2 µg
Fosfor 97.8 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 28.9 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.7 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ½ dl lettrømme
  • Persille pesto:
  • 50 g bladpersille
  • 6 g hvitløk
  • 20 g pinjekjerner , ristet
  • 20 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • havsalt og kværnet pepper

Fremgangsmåte

Skyll og slyng/tørk persillebladene. Ha persillebladene, hvitløk, pinjekjerner sitronsaft, olivenolje i en foodprossesor. Kjør foodprossesoren til det blir en jevn masse. Tilsett persillepestoen i rømmen og rør sammen. Smak til med salt og pepper. La den gjerne stå kjølig til den skal serveres.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.