Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Kald saus/dressing / Dressing med blåmuggost
  • Dressing med blåmuggost

Dressing med blåmuggost

Dette er en kraftig dressing med mye smak. Nydelig på pai, quiche eller et baconsmørbrød.

Enkel
Energi 139.5 kcal
Protein 2.1 g
Fett 13.0 g
Karbohydrater 2.7 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 71.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 58.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.8 mg
Vitamin E 1.6 mg
Folat 13.5 µg
Fosfor 55.7 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 4.0 mg
Magnesium 8.4 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ½ dl kefir
  • ½ dl majones
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ ts worchestershiresaus
  • 1 båt hvitløk
  • 75 g blåmuggost
  • ½ dl frisk kruspersille , finhakket
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 krm salt
  • 1 krm pepper

Fremgangsmåte

Bland kefir, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, presset/revet hvitløk og blåmuggost og i en foodprosessor til det er jevnt.

Tilsett finhakket persille og gressløk, og smak til med salt og pepper.

La dressingen trekke i minst en halv time før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.