Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Kald saus/dressing / Grunndressing (Urtedressing)
  • Grunndressing (Urtedressing)

Grunndressing (Urtedressing)

 En grunndressing som kan varieres etter smak og du bestemmer selv hvor mager du vil ha den.

Enkel
Energi 188.5 kcal
Protein 2.4 g
Fett 17.8 g
Karbohydrater 4.7 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 110.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 271.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 14.5 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 13.9 µg
Fosfor 83.7 mg
Jern 1.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 4.0 mg
Magnesium 26.6 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.9 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl lettrømme
  • 2 ss frisk timian , finhakket
  • 2 ss frisk basilikum , finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 krm nykvernet salt
  • 1 krm nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene og smak til med nykvernet salt og pepper.
La dressingene stå kaldt i minimum 20 minutter, slik at smaken fra krydderurtene får satt seg.

 

TIPS:
Hvilken meieribasis du ønsker å benytte bestemmer du selv. Her kan du velge fra crème fraîche original eller seterrømme som har 35 % fett, ned til matyoghurt med 8 % fett, yoghurt naturell med 4% fett, ned til mager kesam og skyr med 1 % fett.
Konsistensen på de forskjellige produktene varierer og dette vil resultere i tykkere eller tynnere konsistens på dressingen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.