• Karri dressing

Karri dressing

Mye smak med karri og kapers til hvit fisk, hvitt kjøtt eller svin.
Enkel
Energi 168.9 kcal
Protein 2.1 g
Fett 14.5 g
Karbohydrater 7.2 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 82.6 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 1.3 g
Vitamin A 0.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.4 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 2.3 µg
Fosfor 4.4 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.0 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.4 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.2 µg
Sink 0.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "sylteagurk, hakket"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl crème fraîche lett, 18 %
  • 1 ts karri
  • ½ ts gurkemeie
  • 20 g kapers , finhakket
  • 20 g sylteagurk, hakket
  • 40 g rødt eple i terninger
  • ½ ts salt
  • ½ ts sukker

Fremgangsmåte

Varm karri og gurkemeie opp i en panne ved middels varme i 2-3 min. Bland den ristede karri og gurkemeie i creme fraichen. Tilsett finhakket kapers, hakket sylteagurk, epleterninger, salt og sukker. La gjerne dressingen stå kjølig og trekke for å få god smak.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.