Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Kald saus/dressing / Rømmedressing med snøfrisk
  • Rømmedressing med snøfrisk

Rømmedressing med snøfrisk

Denne dressingen passer like godt til salater som til grillkjøtt. Du kan også bruke den som dipp. Nam!

Enkel
Energi 186.2 kcal
Protein 2.1 g
Fett 17.7 g
Karbohydrater 3.3 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 90.4 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 294.5 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 6.5 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 19.5 µg
Fosfor 90.2 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 13.5 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 1.2 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk med dill"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl lettrømme
  • 125 g snøfrisk med dill eller naturell
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • ca. 2 ss frisk dill eller andre urter, hakket
  • nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland snøfriskost med rømme og rør til osten har løst seg opp. Tilsett hvitløk og urter og smak til med salt og pepper.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.