• Eplechutney

Eplechutney

Chutney til lune osteterter - som forrett, på en buffet eller som kosemat i hyggelig lag.
Enkel
Energi 94.9 kcal
Protein 0.3 g
Fett 3.6 g
Karbohydrater 13.8 g
Fiber 2.0 g
Kalsium 6.7 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 49.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 7.8 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 2.4 µg
Fosfor 13.8 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.1 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.0 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 50 g rødløk
  • 4 stk eple
  • 25 g smør
  • 3 ss eplecidereddik
  • ½ stk vaniljestang
  • 3 ss honning

Fremgangsmåte

Skjær løk i tynne skiver. Skrell eplene. Fjern kjernehusene, og del eplene i små terninger.

Smelt smøret i en gryte. Ha i rødløk og la den surre i 5 minutter. Ha i eddik, vaniljestang og honning.

Tilsett eplene og la dem koke på lav varme i ca 10 minutter. La chutneyen bli kald. Ta ut vaniljestangen før servering.

Chutneyen holder seg i ca én uke i kjøleskap, godt tildekket.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.