• Limecurd

Limecurd

Limecurd smaker godt til bløtkakefyll, i sandkaker eller som pålegg på toast.
Middels
Energi 216.2 kcal
Protein 2.6 g
Fett 18.7 g
Karbohydrater 8.5 g
Fiber 1.7 g
Kalsium 38.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.9 µg
Vitamin D 3.4 µg
Tilsatt sukker 7.3 g
Vitamin A 274.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 17.8 mg
Vitamin E 2.4 mg
Folat 23.5 µg
Fosfor 94.5 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 5.3 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 4.9 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 5 stk eggeplomme
  • 50 g sukker
  • 6 stk lime skall og saft
  • 125 g smør kaldt

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker i en tykkbunnet kjele til det tykner og blir kremaktig.

Bland inn limesaft og finrevet skall, og sett kjelen på lav varme. Rør hele tiden til det tykner, det må ikke koke.

Tilsett smør og rør til det har smeltet.

Avkjøl og fyll på rene glass med lokk. Kan oppbevares i kjøleskap i tre uker.

Limecurd smaker godt til bløtekakefyll, i sandkaker eller på toast.

Lime kan erstattes med saft og skall av to sitroner.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.