• Urtevaniljesaus

Urtevaniljesaus

En spennende dessertsaus som smaker kjempegodt til friske jordbær.
Enkel
Energi 132.7 kcal
Protein 2.8 g
Fett 7.5 g
Karbohydrater 14.2 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 38.0 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 8.2 g
Vitamin A 24.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.5 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 15.9 µg
Fosfor 10.0 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 12.0 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 l ferdig vaniljesaus
  • 1 dl frisk basilikum , hakket
  • 1 dl frisk sitronmelisse , hakket

Fremgangsmåte

Bland vaniljesaus og urter, og server ved siden av jordbær.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.