Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til fisk / Fiskesaus med paprika

Fiskesaus med paprika

Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin. Da erstatter du bare fiskekraft med lys kjøttkraft.
Middels
Energi 108.5 kcal
Protein 2.0 g
Fett 8.8 g
Karbohydrater 4.3 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 36.6 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 173.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 25.6 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 26.3 µg
Fosfor 38.0 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.8 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk liten purre
  • 1 stk liten rød paprika
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss smør
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ½ ss hvetemel
  • 3 dl fiskekraft eller ferdigblandet fond/buljong
  • nykvernet salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger.

Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet purre. Stek purren under omrøring ved svak varme i 6–8 minutter til den er blitt myk. Tilsett melet i blandingen og rør det raskt inn.

Trekk kjelen av varmen og tilsett gradvis fiskekraft/buljong under stadig omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.

Tilsett paprikaterningene og la sausen småkoke i 5–10 minutter. Rør av og til.

Visp fløten.

Tilsett den vispede fløten og smak til med salt og pepper. Sausen passer til kokte eller stekte fiskeretter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.