Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til fisk / Sandefjordsmør
  • Sandefjordsmør

Sandefjordsmør

Sandefjordsmør er en fyldig og god smørsaus som passer perfekt til rød fisk og skalldyr.
Middels
Energi 382.5 kcal
Protein 1.7 g
Fett 40.5 g
Karbohydrater 2.0 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 48.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 3.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 578.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 17.3 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 8.5 µg
Fosfor 38.1 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.8 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.4 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 100 g smør
  • 1 stk sitron
  • nykvernet salt og hvit pepper
  • 3 ss bladpersille , finhakket

Fremgangsmåte

Kok opp fløten, og reduser til halv mengde.

Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper og tilsett finhakket bladpersille.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.