Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til fisk / Yoghurtdipp med gressløk
  • Yoghurtdipp med gressløk

Yoghurtdipp med gressløk

Denne sausen/dressing passer perfekt til salat og er også god ved siden av stekt kjøtt eller fisk.

Enkel
Energi 81.7 kcal
Protein 4.0 g
Fett 3.0 g
Karbohydrater 7.6 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 130.2 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 2.3 g
Vitamin A 44.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.7 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 20.9 µg
Fosfor 111.1 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 19.5 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 2.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl yoghurt naturell eller matyoghurt
  • 1 bunt hakket frisk gressløk
  • 1 ss sennep
  • ½ ss sukker

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene. La sausen stå kaldt til den skal brukes.

Server den som salatdressing eller til stekt fisk eller kjøtt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.