Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til kjøtt / Lys saus med pinjekjerner
  • Lys saus med pinjekjerner

Lys saus med pinjekjerner

Lys saus med pinjekjerner er en rask og lettlagd saus som er anvendelig til alle typer kjøtt.
Enkel
Energi 252.6 kcal
Protein 4.1 g
Fett 22.1 g
Karbohydrater 9.0 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 80.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.8 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 224.2 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 1.1 mg
Folat 7.7 µg
Fosfor 120.5 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 31.3 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 1.2 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "kjøttkraft"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 dl lys kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
  • 1 dl kremfløte , matfløte eller kaffefløte
  • salt og pepper
  • ½ dl pinjekjerner

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.

Tilsett melk og lys kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.

Mens sausen småkoker ristes pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels varme til de er gylne. Tilsett kremfløte, matfløte eller kaffefløte og gi sausen et raskt oppkok.

Smak til med salt og pepper og tilsett de ristede pinjekjernene.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.