• Persillesaus

Persillesaus

Persillesaus kan med fordel serveres til røkt kjøtt, lammefilet og dampet eller røkt fisk. Serveres sausen til fisk, erstattes kjøttkraft med fiskekraft og persille kan erstattes med dill.
Enkel
Energi 408.0 kcal
Protein 3.0 g
Fett 37.7 g
Karbohydrater 12.1 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 60.8 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 2.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 569.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 13.0 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 14.4 µg
Fosfor 63.2 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 11.6 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.3 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "kjøttkraft"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl lys kjøttkraft eller ferdigbladet buljong/fond
  • 1 dl kremfløte
  • 4 ss bladpersille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.

Tilsett lys kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.

Tilsett kremfløte eller matfløte og gi sausen et raskt oppkok. Tilsett finhakket persille og smak til med salt og hvit pepper.

Ønsker du en svak grønnlig farge på sausen og mer smak av persille, kan sausen kjøres i en hurtigmikser i noen sekunder før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.