Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Saus til kjøtt / Sjampinjongstuing
  • Sjampinjongstuing

Sjampinjongstuing

Denne stuingen passer perfekt som saus til biff eller vilt.
Enkel
Energi 161.2 kcal
Protein 2.6 g
Fett 15.1 g
Karbohydrater 3.7 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 57.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 182.8 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.1 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 17.5 µg
Fosfor 74.5 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 1.1 mg
Magnesium 8.6 mg
Niacin 2.0 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 ss meierismør
  • 4 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ca. 1 ss sherry (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Rens og del soppen i skiver. Smelt smøret i en kjele og tilsett soppen. La det surre på svak varme ca 5 minutter.

Rør i fløten litt etter litt og la sausen småkoke i ca 10 minutter.

Smak til med salt, pepper og evt sherry.

Nydelig til biffen på lørdag.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.