Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Jarlsbergtorsk
  • Jarlsbergtorsk

Jarlsbergtorsk

Jarlsbergtorsk er en kombinasjon av ost og fisk, og en av barnas fiskefavoritter.
Enkel
Energi 163.4 kcal
Protein 8.4 g
Fett 13.0 g
Karbohydrater 2.4 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 249.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 165.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 8.2 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 31.2 µg
Fosfor 190.1 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 1.8 mg
Magnesium 16.5 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 3.5 µg
Sink 1.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "torskefilet"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 kg torskefilet
  • 1 ss smør
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 båt hvitløk
  • 3 stk tomat
  • 1 stk purre renset, skåret i ringer
  • 200 g jarlsberg revet
  • 1 ½ dl matfløte

Fremgangsmåte

Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form.

Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk. Legg på tomat i skiver, purre og dryss over osten.

Hell over matfløte. Stek retten på midterste rille i stekeovnen på 200°C i ca 30 minutter.

Server med kokte poteter eller kokt ris til.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.