Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Kremet røkelaksrisotto
  • Kremet røkelaksrisotto

Kremet røkelaksrisotto

Risotto er mektig og god mat. Server den i små porsjoner som en lunsjrett eller som en del av et større måltid.
Middels
Energi 116.7 kcal
Protein 4.3 g
Fett 4.5 g
Karbohydrater 12.7 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 44.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 51.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.1 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 37.6 µg
Fosfor 68.5 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 11.3 mg
Niacin 1.5 mg
Selen 5.5 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 280 g arborioris (risottoris)
  • 3 ss smør
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 6 dl kokende vann
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl helmelk eller lettmelk
  • 125 g snøfrisk naturell
  • 200 g røkelaks
  • 4 ss frisk dill , finhakket

Fremgangsmåte

Ha risen i en tørr panne ved middels varme. Varm opp riskornene i noen minutter under omrøring. 

Tilsett smør og la riskornene surre under omrøring i et par minutt til. Tilsett vin og la det koke under omrøring til vinen har kokt inn.

Rør ut buljongterningen i kokende vann og tilsett melken. Tilsett deler av væsken om gangen og la risottoen småkoke ved middels varme under omrøring. Spe på med mer væske. Sjekk konsistensen på riskornene etter ca 15 minutters småkoking. Væsken skal være kokt inn og riskornene skal være kokt, men ha tyggemotstand.

Rør inn snøfrisk og nesten all laksen som er kuttet i tynne skiver. Dander resten av laksen på toppen av retten og dryss over dill.

Server gjerne med godt brød og en frisk salat.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.