Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Laks og rømmemousse
  • Laks og rømmemousse

Laks og rømmemousse

Imponer venner og kjente med dine kulinariske kunster, og server dem denne nydelige og spesielle forretten.
Vanskelig
Energi 223.8 kcal
Protein 11.7 g
Fett 19.3 g
Karbohydrater 0.9 g
Fiber 0.1 g
Kalsium 24.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 2.0 µg
Vitamin D 5.4 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 109.4 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 2.2 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 5.8 µg
Fosfor 142.2 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 16.8 mg
Niacin 3.3 mg
Selen 16.5 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 2 ½ dl vann
  • 500 g renset kokt laks eller ørret
  • 1 dl lettrømme
  • 2 ss presset sitron
  • 4 ss majones
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • 50 g røkelaks eller ørret, i små terninger
  • 1 ½ dl kremfløte

Fremgangsmåte

Løs opp aspiken i kokende vann og avkjøl. Ha fisk, rømme, sitron og majones i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet. Rør inn frisk dill og røkelaks. Tilsett aspiken.


Visp fløten og vend den forsiktig i fiskeblandingen. Fyll blandingen i en mønstret form som er skylt i kaldt vann. La formen stå kjølig i 2 - 3 timer. Hvelv moussen på et fat og pynt med røkelaks, majones og frisk dill.


Til forrett kan moussen lages i små former; en vanlig kaffekopp er en passende form.


Tips: Moussen kan tilsettes reker, lakserogn eller kreps isteden for røkelaks.


  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.