Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Laks og scampi på spyd med lun kvargsaus
  • Laks og scampi på spyd med lun kvargsaus

    Laks er sunn og god middagsmat 

Laks og scampi på spyd med lun kvargsaus

En lekker og god middagsrett. Du bestemmer selv hvor hot du vil ha den.
Middels
Energi 119.1 kcal
Protein 10.7 g
Fett 7.8 g
Karbohydrater 1.1 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 24.1 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 18.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 1.7 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 2.4 µg
Fosfor 29.9 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 4.2 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 1.2 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 12 stk rå scampi
  • 700 g laksefilet
  • Marinade:
  • Skall og saft av en 1 stk lime
  • 1 ss olje
  • 3 ts tikka masala saus /curry paste
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ss frisk ingefær
  • Saus:
  • ½ stk løk
  • Skall av scampiene
  • 2 ts smør
  • 4 dl fiskebuljong (utblandet)
  • ½ beger kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte

Marinade
Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, tikka masala currypaste (her finnes det mange typer og merker på markedet. Start gjerne med en mild type), finhakket hvitløk og ca 2 cm finraspet ingefær. Rør det hele godt sammen.

Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen slik at du kan fjerne den sorte strengen. Ha rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks, i terninger på ca 3 x 3 cm, i marinaden.

La scampi og laks stå i marinaden på kjøkkenbenken i ca ½ time eller i kjøleskap i noe lengre tid.

Skrap av overflødig marinade, og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10 minutter, midt i ovnen, på 200 ºC.

 

Saus

Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk, og scampiskallet har endret farge.

Tilsett fiskebuljong og det som er igjen av marinaden. La det hele stå og småkoke i ca 5 minutter.

Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok.

Ta kjelen av varmen og tilsett kvarg under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.