Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Lefsebiter med snadderfyll
  • Lefsebiter med snadderfyll

Lefsebiter med snadderfyll

Fylt lefse slår aldri feil som snaddermat eller som en forrett. Røkt- eller gravet laks, salami eller spekeskinke. Det er mye som kan brukes. Bytt gjerne ut løken med litt revet ingefær. Nydelig til røkt laks.
Enkel
Energi 178.4 kcal
Protein 16.9 g
Fett 5.6 g
Karbohydrater 14.1 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 34.6 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 2.4 mg
Vitamin B1 0.8 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 1.2 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 6.7 µg
Fosfor 184.8 mg
Jern 1.1 mg
Kalium 0.4 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 28.7 mg
Niacin 4.5 mg
Selen 8.9 µg
Sink 1.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk naturell"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 125 g snøfrisk naturell eller annen kremost
  • 2 stk potetlefse
  • 1 stk løk
  • 200 g spekeskinke , fenalår, rakørret eller gravet laks i skiver
  • serveres med løkringer og salat

Fremgangsmåte

Smør ost på lefsene og dryss over finhakket løk. Legg på kjøtt eller lakseskiver.

Rull sammen og del i passe "munnfuller". Fest hver bit med en tannstikker slik at de holder fasongen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.