Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Ørretmousse på salatseng
  • Ørretmousse på salatseng

Ørretmousse på salatseng

Denne oppskriften med Ørretmousse på salatseng er enkel og smakfull. Den kan serveres som forrett eller på et koldtbord.

Middels
Energi 198.8 kcal
Protein 9.4 g
Fett 14.2 g
Karbohydrater 7.7 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 41.3 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.2 µg
Vitamin D 2.2 µg
Tilsatt sukker 0.6 g
Vitamin A 146.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 7.1 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 31.3 µg
Fosfor 133.5 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.4 mg
Magnesium 21.4 mg
Niacin 2.1 mg
Selen 8.8 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • Mousse:
  • 300 g røkt ørret eller laks, renskåret for skinn og ben
  • 100 g kremost naturell
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss limesaft , nypresset
  • ¾ ts salt
  • ¼ g nykvernet pepper
  • Salat:
  • 25 g renset ruccola
  • 75 g feltsalat , i buketter
  • 125 g hjertesalat , revet i grove biter
  • 50 g ufarget kaviar
  • 1 stk lime , i kvarte skiver
  • Tilbehør:
  • 150 g ristet brød

Fremgangsmåte

Findel fiskekjøttet med en gaffel. Rør osten myk med crème fraîche og tilsett limesaft, salt og smak til med pepper. Rør til blandingen henger sammen og smak godt til.

Ha moussen i en skål, dekk til med plast og la stå kjølig minst 2 timer.

Ved servering anrettes de tre salattypene pent på tallerkener. Legg på et par ss mousse og fordel kaviar og limeskiver på toppen. Server ristet brød som tilbehør.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.