Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Ostekrem til røkelaks eller spekeskinke
  • Ostekrem til røkelaks eller spekeskinke

Ostekrem til røkelaks eller spekeskinke

Denne retten er perfekt som forrett, men passer også bra som en smårett som kan nytes i sommervarmen på verandaen.
Enkel
Energi 186.3 kcal
Protein 8.1 g
Fett 16.0 g
Karbohydrater 1.8 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 30.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.4 µg
Vitamin D 2.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 138.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 12.8 mg
Vitamin E 4.1 mg
Folat 16.4 µg
Fosfor 103.0 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.7 mg
Magnesium 16.5 mg
Niacin 2.8 mg
Selen 9.5 µg
Sink 0.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "snøfrisk med dill"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 300 g røkelaks
  • 125 g snøfrisk med dill
  • 10 g frisk dill
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • Forslag til salat:
  • 6 stk grønn grønn frisk asparges , lettkokte
  • 2 stk tomat , i båter eller skiver
  • ½ stk liten rød paprika , strimlet
  • ¼ stk slangeagurk , i staver
  • 1 bunt frisk gressløk , finklippet
  • Dressing:
  • 3 ss olje
  • 1 ss balsamicoeddik , eller annen god eddik
  • 1 ts sennep
  • Sprø toast eller potetchips

Fremgangsmåte

Kjør laks, ost, dill og crème fraîche i en foodprosessor til en jevn masse. Smak til med pepper og eventuelt salt. Anrett ostekremen sammen med salaten på tallerkner.

Bland sammen dressingen og drypp den over salaten. Pynt med en liten toast eller noen chips på hver tallerken.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.