• Sesamlaks

Sesamlaks

Laks er et "must" på festbordet!
Middels
Energi 183.0 kcal
Protein 13.9 g
Fett 13.4 g
Karbohydrater 1.1 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 39.8 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 60.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.7 mg
Vitamin E 0.1 mg
Folat 4.6 µg
Fosfor 35.1 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 2.0 mg
Magnesium 11.4 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.2 mg

Ukobla ingrediens:
string(12) "mangochutney"

Ingredienser

Porsjoner 10
  • 1 kg laksefilet , skinn og beinfri
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss mangochutney
  • 2 ss sesamfrø
  • Saus:
  • 3 dl lettrømme
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss chilisaus , søt type

Fremgangsmåte

Legg laksefileten på en smurt bakeplate. Dryss over salt og pepper. Smør på mangochutney og dryss til slutt over sesamfrø.

Stek fisken midt i ovnen på 200°C i 10 - 15 minutter.

Rør sammen ingrediensene til sausen og server den til fisken. Retten kan serveres varm eller kald.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.