Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Skalldyrspyd
  • Skalldyrspyd

Skalldyrspyd

Sjømat og grilling hører sommeren til. Her noen forslag til grillspyd du kan lage.
Enkel
Energi 82.6 kcal
Protein 6.8 g
Fett 3.9 g
Karbohydrater 4.2 g
Fiber 0.8 g
Kalsium 100.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.8 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.2 g
Vitamin A 78.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 14.8 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 14.9 µg
Fosfor 102.6 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.3 mg
Magnesium 16.8 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 5.5 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • Spyd 1:
  • 20 g sjøkreps
  • 20 g crabsticks
  • 2 stk grønn frisk asparges
  • 20 g paprika (3 biter)
  • Spyd 2:
  • 20 g sjøkreps
  • 20 g rabarbra
  • 20 g reker
  • 20 g brokkoli
  • 1 ½ dl matyoghurt

Fremgangsmåte

Lag to deilige skalldyrspyd. Plasser dem i bålet, men pass godt på at du ikke mister de ned i bålet. De trenger bare 2 - 3 minutter på hver side. Server matyoghurt ved siden av.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.