Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Spinatsuppe med scampi og røkelaks
  • Spinatsuppe med scampi og røkelaks

Spinatsuppe med scampi og røkelaks

Havets delikatesse som gjør hverdagen til en fest eller som prikken over i'en i festlig lag.
Middels
Energi 103.4 kcal
Protein 7.0 g
Fett 7.1 g
Karbohydrater 1.5 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 46.7 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 1.2 µg
Vitamin D 1.5 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 115.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 2.7 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 17.0 µg
Fosfor 66.3 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 16.4 mg
Niacin 1.4 mg
Selen 7.3 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 750 g rå scampi , med skall
  • 300 g finhakket løk
  • 6 båt hvitløk
  • 2 dl smør
  • 2 ½ dl hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
  • 1 ½ l fiskebuljong (utblandet) , eller kraft
  • 1 ts hvetemel
  • 500 g dypfryst spinat
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g røkelaks
  • 2 dl finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen.

Tilsett skallet av scampiene, halve løkmengden og halvparten av de finhakkede hvitløksfeddene i en kjele med litt smør. La det surre på middels varmen til løken er blank og myk og scampiskallet har endret farge.

Tilsett hvitvin (evt alkoholfri hvitvin) og fiskebuljong. La det hele stå og småkoke i ca 20 minutter. Sil kraften.

Tilsett den resterende løken og hvitløken i en stor kjele med litt smør - la det hele surre i noen minutter. Tilsett hvetemel og spe med kraften. Tilsett spinaten og la det hele få et oppkok, skru ned varmen og la det hele stå og småkoke i 5 minutter.

Hell blandingen over i en foodprosessor eller mos blandingen med en stavmikser til den er blitt jevn. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett scampi og kremfløte. Rør rundt til det hele er gjennomvarmt.

Ha i røkelaksen like før servering og strø over frisk finhakket persille.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.