Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Fisk og skalldyr / Torsk på purreseng
  • Torsk på purreseng

Torsk på purreseng

Hverdagsmiddag skal gå raskt og være smakfullt. Denne deilige fiskeretten er enkel å lage og smaker utrolig godt. Om man ikke får tak i fersk torsk, kan frossen torsk også brukes.
Middels
Energi 139.8 kcal
Protein 3.5 g
Fett 12.5 g
Karbohydrater 3.0 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 59.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.4 µg
Vitamin D 1.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 183.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.4 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 34.4 µg
Fosfor 79.6 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 1.7 mg
Magnesium 10.6 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 3.2 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(11) "torskefilet"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss smør
  • 1 stk purre
  • 3 dl matfløte
  • 2 ts karri
  • 800 g torskefilet , i terninger
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 stk egg , hardkokte
  • 2 stk tomat , finhakket
  • 2 ss tørket gressløk , finklippet

Fremgangsmåte

Smelt smør i en stekepanne, la purren surre seg blank før matfløten slås på og karri røres inn.

Legg fisketerningene forsiktig oppi fløten, slå ned varmen og la det småputre i ca 10 minutter. Ikke rør i gryten, da fliser fisken seg! Smak til med salt og pepper.

Dryss over egg, tomat og gressløk rett før servering. Serveres med kokte poteter.

Tips:
Kok ekstra egg til søndagsfrokosten, oppbevar dem kjølig og bruk eggene i denne retten på mandag. Matfløten kan erstattes med helmelk for å gjøre middagen magrere.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.