Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Grønnsakstuing
  • Grønnsakstuing

Grønnsakstuing

La grønnsakene få være hovedretten. La en deilig stuing, fylt av de grønnsakene du skulle ha i kjøleskapet.
Enkel
Energi 57.8 kcal
Protein 2.5 g
Fett 1.8 g
Karbohydrater 7.0 g
Fiber 1.4 g
Kalsium 74.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 113.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 6.9 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 23.6 µg
Fosfor 63.9 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 13.6 mg
Niacin 0.5 mg
Selen 0.6 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 skive kålrot
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ts salt
  • ½ ts muskatblomme

Fremgangsmåte

Vask, rens og skjær grønnsakene i terninger.

Kok grønnsakene lett møre i minst mulig vann. Smelt smøret, dryss i melet og spe med grønnsakskraft og melk. Gi sausen et oppkok under røring og ha i de kokte grønnsaken.

Juster stuingens tykkelse med melken. Smak stuingen til med krydder.

Tips: Frossen grønnsaksblanding i hvit saus = grønnsaksstuing!

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.