Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Gryteretter/panneretter / Auberginepanne med feta
  • Auberginepanne med feta

Auberginepanne med feta

Aubergine er en grønnsak som er lettere å tilberede enn man skulle tro. Denne panneretten er klar til å nytes på rundt en halv time - så hvorfor ikke prøve?
Middels
Energi 122.9 kcal
Protein 3.7 g
Fett 8.9 g
Karbohydrater 3.6 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 21.5 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 114.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 19.8 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 9.0 µg
Fosfor 13.7 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.6 mg
Magnesium 9.9 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 0.3 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ss meierismør
  • 1 boks hermetiske tomater , med hvitløk
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 150 g fetaost , i terninger
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • 2 ss frisk timian

Fremgangsmåte

Skjær aubergine i skiver (ca ½ cm) og paprika i små terninger.

Smelt smør i en gryte og brun auberginen lett. Ha i paprika, tomater og crème fraîche, og la det småkoke i ca 5 minutter.

Rør i feta, paprikapulver og pepper, og varm forsiktig opp.

Dryss over hakket timian rett før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.