Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Gryteretter/panneretter / Lettvint grønnsaksstuing
  • Lettvint grønnsaksstuing

Lettvint grønnsaksstuing

En lettvint rett som også passer bra for vegetarianere.
Enkel
Energi 46.1 kcal
Protein 2.1 g
Fett 0.7 g
Karbohydrater 7.6 g
Fiber 2.0 g
Kalsium 37.5 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 177.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.0 mg
Folat 2.3 µg
Fosfor 33.0 mg
Jern 0.0 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 5.5 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 0.5 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 800 g dypfryst grønnsaksblanding
  • ca ½ ts salt

Fremgangsmåte

Bland melk og mel i en kjele og rør til det koker.

Rør inn grønnsakene og la stuingen koke under lett røring ca 10 minutter til grønnsakene er gjennomkokte.

Smak til med salt og server med tynne skiver spekeskinke eller kryddersild og nykokte poteter eller godt brød til.

Har du rester av kokte poteter, kan de gjerne skjæres i biter og blandes med grønnsakene.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.