Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Hvitt kjøtt / Kyllingbryst med urteost og paprikasaus
  • Kyllingbryst med urteost og paprikasaus

Kyllingbryst med urteost og paprikasaus

En enkel middagsrett med det lille ekstra.
Enkel
Energi 96.1 kcal
Protein 14.9 g
Fett 2.9 g
Karbohydrater 2.5 g
Fiber 0.6 g
Kalsium 42.0 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 65.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.5 mg
Vitamin C 12.7 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 11.4 µg
Fosfor 184.7 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 1.6 mg
Magnesium 23.0 mg
Niacin 7.8 mg
Selen 4.4 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(12) "kyllingkraft"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 4 stk kyllingfilet
  • 4 ss magerost naturell (6 % fett)
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 1 krm salt
  • 1 krm pepper , nykvernet
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts smør
  • Saus:
  • ½ stk løk
  • ½ stk rød paprika
  • 2 ts smør
  • 3 dl kyllingkraft / -buljong
  • 2 ts hvetemel
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 krm salt
  • 1 krm pepper , nykvernet

Fremgangsmåte

Snitt en liten lomme på langs i kyllingfiletene. Rør finhaket persille inn i magerosten. Tilsett ca 1 ss med ost i hver lommen. Lukk lommen med en cocktailpinne.

Krydre filetene på begge sider med salt, pepper og paprikapulver. Brun filetene i en stekepanne med smør på høy varme. Filetene legges deretter over i en ildfast form og stekes ved 175 ºC i ca 15 minutter.

Saus
Tilsett finhakket løk og finhakket paprika i en kjele med smør, og la det surre ved middels varme til løken er blank og myk.
 
Tilsett kyllingkraft/-buljong og la det hele stå og småkoke i ca 5 minutter. Hvis du ønsker en saus uten biter, kan du kjøre blandingen i en hurtigmikser eller kjøre den glatt med en stavmikser.
 
Tilsett hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet. Tilsett matyoghurten i sausen under omrøring samt resten av urteosten. Varm opp sausen til like under kokepunktet og smak tilslutt til med salt og pepper.

Retten serveres med f eks kokt ris eller råstekte poteter og wokede grønnsaker.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.