Hjem - Oppskrifter / Småretter/lunsj / Hvitt kjøtt / Kyllingpanne med cottage cheese

Kyllingpanne med cottage cheese

Lag en sunn og enkel middagsrett som er full av friske grønnsaker, og gode proteiner fra kylling og cottage cheese. Proteinene gir deg en god metthetsfølelse som varer lenge.

Enkel
Energi 68.2 kcal
Protein 7.9 g
Fett 1.3 g
Karbohydrater 5.4 g
Fiber 1.0 g
Kalsium 16.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 39.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 17.7 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 21.4 µg
Fosfor 108.7 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 24.2 mg
Niacin 4.0 mg
Selen 2.5 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g potet
  • 500 g kyllingfilet
  • 1 ss smør
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk grønn squash
  • 2 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 ss vann
  • Nykvernet salt og pepper
  • 200 g cottage cheese

Fremgangsmåte

Skrell og kutt potetene i biter, forkok de i 10 minutter i lettsaltet vann.

Skjær kyllingkjøttet i strimler eller terninger. Stek strimlene i halve smør mengden med revet ingefærrot ved sterk varme, slik at kyllingen får en gylden og fin stekeskorpe. Sett kyllingkjøttet til side.

Skrell rødløken og kutt den i skiver. Kutt paprikaen i strimler eller terninger, sukkerertene i to og squashen i halvmåner. Stek grønnsakene i resten av smøret ved middels varme i 3 - 4 minutter og tilsett potetene.

Hell over grønnsaksbuljong og tilsett kyllingkjøttet. Kok opp og jevn sausen med maisstivelse utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

Ha cottage cheese over retten før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.